Use Case: Handelsmaatschappij
in Nederland en buitenland

Binnenlandsupport slokt de aandacht op van werkplekken buitenland

U heeft een Handelsmaatschappij in Nederland en buitenland. Gelijke focus is een uitdaging en verder weg krijgt eigenlijk te weinig aandacht

De wereld is uw werkgebied. De handel trekt aan en vanuit uw hoofdkantoor in Nederland heeft u de rest van de wereld onder handbereik. Lokale bijkantoren in het buitenland houden vinger aan de pols bij uw klanten. Deze vestigingen zijn een zegen voor uw continuïteit. 

Uw handelsmaatschappij heeft het juiste antwoord op vraag en aanbod van producten voor uw relaties. De werknemers op kantoor zijn goed ingespeeld op elkaar. De afhandeling van orders loopt goed met de huidige inzet van mensen en middelen op het kantoor. Ook het magazijn is een goed geoliede machine. De aanwezige medewerkers hebben de beschikking over moderne machines die door automatiseringssystemen wordt ondersteund. Is er een probleem, dan is de allround IT-afdeling de juiste plek voor het antwoord. De voordelen van verregaande automatisering zijn efficiëntie en minder benodigde FTE bij een zekere groei. 

Uw IT-afdeling

Het up-to-date houden van de IT-infrastructuur voor zorgt voor een continue stroom van werk bij de IT-afdeling. Ze zijn verantwoordelijk voor user support, technisch beheer, applicatiebeheer én projecten. Zij hebben hun handen vol aan de werkzaamheden die komen kijken bij het draaiend houden van de automatisering. Projecten voor vernieuwing zijn aan de orde van de dag en het onderhoud aan de applicaties vergt tijd en aandacht. Zoveel aandacht dat de ondersteuning van de werkplekken en het technisch beheer soms noodzakelijkerwijs wat op de achtergrond raakt. 

De uitdaging

De medewerkers van het hoofdkantoor leggen hun problemen neer bij uw IT-afdeling. Ook de continuïteit van verbindingen van servers en werkplekken en de connectiviteit in communicatieapparatuur is de verantwoordelijkheid van deze afdeling. Naast het 

hoofdkantoor zorgt de aanwezigheid van lokale vestigingen in het buitenland voor een extra dynamiek in IT-support. Uw medewerkers ter plaatse worden door de IT-afdeling vanuit het hoofdkantoor in Nederland ondersteunt. Juist deze bijkantoren vergen veel aandacht. Plaatselijk is weinig kennis voorhanden, werktijden zijn anders en de afstand maakt remote oplossingen onontbeerlijk. Verregaande automatisering en de verschillende dynamiek van de werkzaamheden zijn aspecten die het uw allround IT-afdeling steeds moeilijker maken adequaat te reageren.

Adequaat? Ampati!

Wanneer dit een dagelijkse gang van zaken is die u bij uzelf herkent, kunnen wij u zeggen dat wij deze bij Ampati vaker tegenkomen. We herkennen meerdere situaties waarin het goed is om een keuze te maken, gebaseerd op systeembeheer, gebruikersbeheer of projecten. Waar focust u op? We spreken u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de juiste keuze. 

Goed werkende IT-services.
De basis van een efficiënte bedrijfsvoering

Meer informatie of een kennismaking?