Use Case: Productiebedrijf

Het loopt goed, maar groeipijn ligt op de loer

U heeft een productiebedrijf.
Het loopt goed. Hoe pakt u de keuzes in IT aan die u nu heeft?

Uw bedrijf groeit en uw orders bieden meer dan genoeg werk voor uw productiemedewerkers. Uw IT-infrastructuur stuurt uw productie aan en de IT-medewerkers, verantwoordelijk voor het ERP-systeem, zijn het hart van uw bedrijf en de rest van IT. 

Thuiswerken gaat verder dan de laptop oppakken, aanzetten en aan de slag. Is de werkplek thuis geschikt? Is de laptop inderdaad het enige dat nodig is? Hoe houd je de ‘gezondheid’ van de hardware in de gaten? Hoe is de verbinding met de servers en service op het werk geregeld? Hoe makkelijk en snel kun je bij defect of andere vorm van buiten gebruik zijn, zorgen dat iemand weer aan het werk kan?

Meer vragen, meer oplossingen?

Natuurlijk is het niet alleen de productie. Het werk verkoopt zichzelf niet. De sales- en aftersales medewerkers zitten samen met HR, een officemanager en nog een stafafdelingen op kantoor. Daar draait een voor nu goed werkend, maar los opgezette IT-infrastructuur. Apparatuur wordt aangevraagd zoals het gaat en als er problemen zijn met het netwerk, springt ook hier de IT-medewerker bij. Hij is immers de techneut. Er zijn wat aandachtspunten; Office365, netwerkverbindingen, die al wat oudere server en de berg aan (hardware)vragen wel steeds meer van uw medewerker. Hij laat zich niet kennen, maar die extra productiemedewerker, vervanging van de server én de twee ERP-updates die er deze maand aankomen, zorgen voor druk bij IT-beheer. Een probleem met de printer bij sales is gisteren blijven liggen en het ziet er vandaag ook niet uit dat hij eraan toekomt. En kwam die nieuwe medewerker nu ook nog morgen? 

Nu komen medewerkers, die vorige week ook al bij u aan uw bureau stonden, bij u vragen of ze dan zelf niet even een laptop kunnen aanschaffen. “ Omdat Office en de printer steeds vastlopen.” Moet dat nu? En productie mag ook niet stil komen te liggen omdat IT te veel tijd kwijt is aan de hardware- en softwarevragen vanuit het kantoor. En dan nog dat voornemen om ‘alles in de cloud’ te gaan doen…

De uitdaging

Een combinatie van een productieafdeling en ondersteunend kantoor, waarbij de techniek van productie onbedoeld een voorkeurspositie inneemt in de dagelijkse gang van zaken. Echter door de toenemende druk door de groei van uw bedrijf, kunnen juist de dagelijkse dingen de grootste moeilijkheden geven. Waarom? Omdat alle vragen bij één of enkele personen terecht komen, die overal vanaf moet weten. Maar ontwikkelingen gaan al hard voor de specialisten, laat staan voor een allround IT-afdeling die overal voor moet zorgen op IT-gebied. Beheer vindt daarom mondjesmaat plaats, moderne tooling intern uitrollen zorgt alleen maar voor nog meer druk op de medewerkers. Daarnaast is focus maar mogelijk op één ding. En iedere medewerker is geholpen met adequaat IT-beheer.

Adequaat? Ampati!

Wanneer dit een dagelijkse gang van zaken is die u bij uzelf herkent, kunnen wij u zeggen dat wij deze bij Ampati vaker tegenkomen. We herkennen meerdere situaties waarin het goed is om een keuze te maken, gebaseerd op systeembeheer, gebruikersbeheer of projecten. Waar focust u op? We spreken u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de juiste keuze. 

Goed werkende IT-services.
De basis van een efficiënte bedrijfsvoering

Meer informatie of een kennismaking?