Use Case: Zakelijke dienstverlener
met regionale bijkantoren

Binnenlandsupport slokt de aandacht op van werkplekken buitenland

U bent een zakelijke dienstverlener met regionale bijkantoren. De volgende stap is die naar cloudservices, maar wel dat de continuïteit van de communicatie optimaal is gewaarborgd.

U bent een speler in de zakelijke dienstverlening in de regio. Het hoofdkantoor verzorgt de staf en salesondersteuning, regiokantoren de eerstelijns contacten met klanten. Uw IT-infrastructuur is een combinatie van servers die u ter plekke draait en onderhoud,  webbased applicaties en een online portal. 

Binnen uw werkzaamheden heeft u al automatisering doorgevoerd in de dienstverlening aan uw klanten. Aanvragen lopen via een online portal en verschillende webbased applicaties zorgen voor verwerking van gegevens, opslag en aansturing van uw backoffice. U staat daarnaast voor de laatste stap in uw automatisering: de invoering van Office365 als werkomgeving. 

De toekomst van uw IT

Na de implementatie zullen alle workflows van uw organisatie vanuit de cloud opereren. De grote voordelen van plaatsonafhankelijkheid werken en de ruime mogelijkheden om in teams te kunnen opereren, hebben u overgehaald. Eén gegeven eist veel tijd en aandacht op van uw IT-afdeling en -leverancier: de betrouwbaarheid en stabiliteit van uw connecties. Uw klanten moeten immers áltijd op u kunnen rekenen. U wilt dat uw klanten uw dienstverlening 24/7 aan kunnen spreken en dat verwacht u eigenlijk ook van uw partners. Voordeel of zekerheid ligt voor u niet in de beschikbaarheid van servicestrippenkaarten of een ‘mannetje’ dat op het moment van een probleem voor u klaar staat. ‘Aan zijn’ is key.

De uitdaging

U zoekt een pro-actieve structuur waar problemen worden voorkomen en connectiviteit van uw dienstverlening voor bijna 100% kan worden gegarandeerd. Systeembeheer ter plaatse is niet meer nodig, omdat servers in uw situatie niet meer bij u staan. De werkplekken kunnen door service op afstand, Connectivity-as-a-service, worden onderhouden. Focus en aandacht kunnen worden geconcentreerd op de werkplekken, waar vroeger de onsite servers veel aandacht opeisten. Deze worden nu volledig door Ampati beheerd en gemonitord. De verbindingen hebben de grootste aandacht en door connectivity-as-a-service kan de kwaliteit van de verbindingen worden gegarandeerd en is bij eventuele noodzakelijke backup de flexibiliteit hoog door bijvoorbeeld het gebruik van 4G als verbinding. U heeft een adequaat beleid nodig op het gebied van verbindingen, ondersteuning en het overzicht op de kosten. 

Adequaat? Ampati!

Wanneer dit een dagelijkse gang van zaken is die u bij uzelf herkent, kunnen wij u zeggen dat wij deze bij Ampati vaker tegenkomen. We herkennen meerdere situaties waarin het goed is om een keuze te maken, gebaseerd op systeembeheer, gebruikersbeheer of projecten. Waar focust u op? We spreken u graag over de mogelijkheden en helpen u graag bij de juiste keuze. 

Goed werkende IT-services.
De basis van een efficiënte bedrijfsvoering

Meer informatie of een kennismaking?